Möt vårt nya inkubatorbolag Point oFLAW

PointOFLAW skapar en trygg digital marknadsplats för att sälja och köpa juridiska tjänster.

Under sin utbildning identifierade de två juridikstudenterna Radwan Elkhalki och Nathalie Pedersenett problem bland personer som är i behov av juridisk rådgivning. Problemet att de flesta har dålig eller ingen kunskap i vilken jurist som gör vad. Konsumenten har helt enkelt ingen insikt i hur den juridiska världen fungerar och vet då inte var man ska vända sig vid behov av hjälp. Då tog de två studenterna tag i saken och startade PointOFLAW.

 

  • “Jag har tidigare drivit bolag och är väldigt entreprenöriell av mig, säger Radwan Elkhalki en av grundarna av PointOFLAW. – Jag började spåna på problemet och hur man skulle kunna lösa det. I skolan träffade jag Nathalie och vi började prata om en lösning, fortsätter Radwan.”

Efter att ha djupare undersökt orsaken till problemet kom de fram till att det var brist på transparens från juristerna samt brist på jämförelseförmåga och tillit hos konsumenterna.

Radwan och Nathalie började titta på hur de skulle kunna skapa en tjänst både för konsumenterna och juristerna. Resultatet blev en multi-sided plattform. Det innebär ett ställe där deras erbjudande lockar både jurister och konsumenter. Båda har behov av varandra och genom deras gemensamma behov och deltagande kan ekonomiskt värde skapas. I det här fallet blev det en marknadsplats där jurister fårhjälp att digitalisera sina verksamheter och en möjlighet att förtydliga sina erbjudanden, samt en plats för konsumenten att köpa juridiska tjänsterpå ett tydligt och tryggt sätt.

  • “Många tycker att juridiken är krånglig och vi vill göra den lite mer tillgänglig och lättare att förstå.”, säger Nathalie Pedersen, medgrundare till PointOFLAW.”

Tjänsten fungerar som en marknadsplats där jurister lägger upp sina olika tjänster med tillhörande beskrivningar samt ett kostnadsförslag. Kunden kan i sin tur söka i databasen efter olika juridiska tjänster som de har behov av. Beställning och betalning kan sedan göras direkt på webbsidan. Allt för att göra det så smidigt som möjligt.

  • “Man ska kunna söka efter till exempel äktenskapsförord och då får man upp alla de jurister som tillhandahåller detta, säger Radwan. – Man får också upp priser och leveranstider, samt geografisk placering. Man kan sedan filtrera och sortera efter pris, rating, geografisk placering med mera.”

På den nya webbsidan har de även startat upp en juridik-blogg. Där utbildas konsumenter i juridiska begrepp och upplyser konsumenterna om vanliga juridiska frågor som finns i vardagen. På sikt planeras sidan att bli en plats där de blandar sina egna kunskaper med vanligt ställda frågor inom juridiken från andra sidor på nätet. 

  • “Vi vill att våra kunder och besökare ska kunna känna sig trygga när de är inne på vår sida och att de litar på att vi säkerställer alla våra källor, säger Nathalie.“

Genom ett nära samarbete kan PointOFLAW säkerställa att alla som utger sig att vara jurister på webbsidan är berättigade och har tagit sin juridiska examen.

  • “Vi vill förbättra juristernas yrke och arbetssätt samtidigt som vi vill förbättra konsumenternas position och situation, avslutar Radwan.”

För mer info kontakta:

Radwan Elkhalki, medgrundare

radwan@poflaw.se

www.poflaw.se