Nya möjligheter för forskare och studenter att använda Framtidens Företags resurser

Göteborgs universitet har under 2016 startat ett samarbete med inkubatorn Framtidens Företag. Genom samarbetet ges forskare och studenter en möjlighet att nyttja inkubatorns resurser och tjänster. Bland annat finns tre fysiska arbetsplatser tillgängliga.

Framtidens Företag erbjuder tillgång till affärsutveckling, kontorsplatser, mötesytor, coachning, ett brett nätverk i näringslivet och bland finansiärer, samt en möjlighet att sitta tillsammans med några av Göteborgs mest spännande start up-företag.

I första hand är erbjudandet lämpligt för forskare eller studenter som har jobbat med en kommersiell idé en tid. Mest intressant är det troligen i det som brukar kallas för ”affärsutvecklingsfasen”. Alltså när det börjar bli dags att analysera marknaden, utvärdera vilka behov eventuella kunder kan tänkas ha, och liknande.

– Ofta är det aktuellt att utnyttja den här resursen när man redan kommit igång med att utveckla en idé i mer kommersiell riktning. Man kanske redan jobbar i ett projekt som fått så kallade VFT-medel för att testa idén. Och man kan ha stöd från oss parallellt, säger Ann Lindgård, innovationsrådgivare på Forsknings- och innovationskontoret.

Om Framtidens Företag
Framtidens Företag är en inkubator som riktar sig till tjänsteföretag. Det startades 1999 via ett initiativ från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Framtidens Företag har ett huvudsakligt fokus på affärsidéer med digitaliseringsfokus.

Inkubatorn har flera kända bolag i sin portfolio bland andra Net Clean, Let´s Deal och Appland
Läs mer om inkubatorn och dess aktiviteter och bolag på www.framtidensforetag.se

Samarbetet är ett komplement till övriga aktörer inom innovationssystemet, exempelvis GU Ventures som också ger stöd till forskare vid Göteborgs universitet.

Kontakt
Om du är intresserad av att få mer information, kontakta:

Ann Lindgård på Forsknings- och innovationskontoret,
ann.lindgard@gu.se, Tel: 031-786 2626

eller Jessica Oldborn på Framtidens Företag,
jessica@framtidensforetag.se, Tel 0739-83 43 73

AV: MATTIAS LINDGREN
Läs artikeln på medarbetarportalen: http://medarbetarportalen.gu.se/aktuellt/nyheter-detalj/nya-mojligheter-for-forskare-och-studenter-att-anvanda-framtidens-foretags-resurser.cid1406356?skipSSOCheck=true