Reflektioner och tips från Mårten på Flourish!

I veckan så var Flourish med i ”Dragons Den” som var ett av alla evenemang under #gbgtechweek och nu har vi fått förmånen att be Mårten om reflektioner från innan, under och efter pitchen och även några tips.

 

Mårten såg Eventet “Dragons Den” i ett av de nyhetsbrev som damp ner i inkorgen och han bestämde sig ganska snabbt efter att ha läst igenom vad som krävdes för att ansöka till att delta i uttagningen till Dragons Den att detta SKA vi vara med på. Han hade material som var klart sedan tidigare som han finslipade till för att passa in på just denna pitch.

I onsdags så var det då dags och summerat kan man säga att det gick lysande. ” Jag älskar att stå på scen” och man kunde se och känna den energin som Mårten levererade. Flourish valdes som andra val bland de bolag som var med i uttagningen och eventet i sig var lyckat med högt publikantal som innehöll andra entreprenörer, investerare och inkubatorer och sammantaget blev det ett riktigt bra event för Flourish som kom på andra plats.

Mårten berättar att det som vart A&O är förberedelserna inför pitchen som man ofta kanske förbiser, men som är viktig för att kunna leverera en bra förtroendeingivande pitch. Att han kom med var ju att han såg eventet via ett av de nyhetsbrev som han också prenumererar på. ”Det är faktiskt väldigt bra att presumera på nyhetsbrev där det kommer mycket bra information, MEN om man inte strukturerat upp dessa mialen så kan det lätt bli en stressfaktor och att man kastar dessa innan man ens läst dem.

Att man är påläst men framförallt övat på sin pitch innan man ställer sig på en scen eller framför investerare är något som kanske låter banalt , MEN att öva på sin presentation tex hemma framförspegeln eller bara dra den för sig själv om och om igen gör ju att det blir enklare och att man inte stressar upp sig när det är ”skarpt läge”. Man inger ju ett större förtroende om man har koll på presentationen och lägger in kroppsspråket för att förtydliga och dela energi till åhörarna.

Att vara med på denna typen av tävlingar är ju även bra ur marknadsföringssynpunkt då det är de personerna i branschen som man vill visa sig för och ju fler events eller tävlingar man syns i desto större blir ju chansen att få visa företaget och sig själv för potentiella investerare och intressenter.

Vi tackar Mårten för pratstunden och önskar honom och gänget på Flourish fortsatt stort lycka till.

Läs mer om vårt Inkubatorprogram